Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین جلسه رسیدگی به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجانی صبح امروز در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب (شعبه هم عرض) به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.به گزارش تابناک به نقل از میزان، دومین جلسه رسیدگی به اتهامات دو نفر از همدستان بابک زنجانی صبح امروز در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب (شعبه هم عرض) به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در جلسه روز گذشته پس از قرائت کیفرخواست از سوی نجفی نماینده دادستان، متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی به دفاع از خود پرداخت.

قاضی مقیسه: به رسیدگی اتهامات آقای شمس ادامه می‌دهیم

قاضی مقیسه در ابتدای جلسه امروز گفت: در جلسه امروز 18/4/96 به اتهامات آقای شمس پیروی جلسه مورخه 17/4/96 ادامه می‌دهیم.

وی به بیان اتهامات متهم ردیف دوم این پرونده که روز گذشته از سوی نماینده دادستان قرائت شده بود پرداخت و گفت: افساد فی لارض از طریق مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی کشور با علم با موثر بودن اقدامات در ضربه به نظام مقدس جمهوری اسلامی، مشارکت عالمانه و عامدانه در تشکیل و اداره شبکه سازمان یافته که سران این شبکه آقای زنجانی است که محکومیت وی قطعی شده است، از جمله اتهامات این فرد است.

قاضی مقیسه در ادامه قرائت اتهام اول این متهم تصریح کرد: دو نفر از متهمان این پرونده (آقای شمس و آقای فلاح) که مرتکب جعل شده‌اند، با استفاده از اسناد مجعول و با کلاهبرداری و پولشویی به منافع خود دست یافتند.

وی در بیان اتهام دوم این فرد گفت: مشارکت در کلاهبرداری از شرکت ملی نفت ایران، شرکت اچ کی و صندوق بازنشستگی نفت به مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون یورو از طریق استفاده از اسناد مجعول، صورتحسابت‌های بانکی مجعول، فیش‌های بانکی مجعول، استفاده از اعتبارات اسنادی مجعول گشایش شده توسط شرکت سهامی اس سی تی بنکرز از دیگر اتهامات این فرد است.

قاضی مقیسه اتهام سوم مهدی شمس را اینگونه بیان کرد: مشارکت در پولشویی و عواید حاصل از جرم به مبلغ یک میلیارد و دویست میلیون یورو.

قاضی مقیسه خطاب به مهدی شمس: توضیح دهید نفت را به کجا فروختید؟

وی در ادامه از مهدی شمس خواست که در جایگاه حاضر شود و در رابطه با چگونگی اخلال در نظام اقتصادی کشور توضیح دهد.

قاضی دادگاه خطاب به مهدی شمس تصریح کرد: سه سال و اندی است که از زمانی که بازداشت این افراد را امضا کرده‌ام، می‌گذرد و هم بابک زنجانی، هم شمس و هم فلاح می‌گویند پول را پرداخت می‌کنیم و هیچگونه اقدامی در جهت اموال به غارت رفته از بیت المال انجام نداده‌اند.

وی ادامه داد: آقای شمس توضیح دهند نفت را به کجا فروختند؟ پول آن را چگونه گرفتند و چه شد که یک ارز فروش را با مسئولان شرکت نفت و سه وزیر اقتصادی و صنعت و معدن و رئیس بانک مرکزی آشنا کردند و سه وزیر حاضر شدند با آنها قرارداد امضا کنند و این مقدار از نفت را تحویل فردی دهند و اگر یک مقدار عقبه را نگاه می‌کردند متوجه می شدند که بانکی در مالزی و بانکی به نام کنت در تاجیکستان وجود نداشته و اعتباری ندارند.

قاضی مقیسه بیان داشت: آقای شمس توضیح دهند که چگونه این مقدار پول و محموله‌های نفتی در اختیار این سه نفر گذاشته می‌شود و پول آن را جز مقداری اندکی، مشخص نیست در کجا خرج کرده‌اند و در کجا مخفی است.

در ادامه مهدی شمس متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی در جایگاه‌ حاضر شد و در پاسخ به سئوالات مطروح شده گفت: بنده در ارتباط با جرایمی که در کیفرخواست اشاره شده است لایحه‌ دفاعیه خود را ارائه می‌دهم.

وی ادامه داد: دیروز بیشتر این دفاعیه بر محور مسائل حاشیه‌ای گذشت، لذا انتظارم از مقام عالی ریاست دادگاه این است که اجازه بفرمایند در چارچوب کیفرخواستی که نماینده دادستان قرائت کردند، دفاع کنم.

متهم ردیف دوم پرونده فساد نفتی ادامه داد: پیش از شروع دفاعیه انصاف حکم می‌کند که از دادستان محترم تهران بازپرس پرونده آقای پسندیده تشکر کنم. کارشناسان پرونده شاهدند که با تلفن و وسایلی که در اختیارم بود اقداماتی کرده‌ام که نتیجه ‌بخش بوده است.

مهدی شمس: من داوطلبانه برای حل مشکلات نفتی آمدم

مهدی شمس خطاب به قاضی مقیسه گفت: سه سال پیش گفتند اگر برگردم پول فال را برمی‌گردانم یا خیر؟ که بنده گفتم در این زمینه تلاش می‌کنم؛ اما قرار شد با دادستانی صحبت کنند. سؤال بنده این است که من که رها نشدم 2 سال و نیم در زندان بودم بنابراین چگونه انتظار دارید که این کار را انجام دهم وقتی نمی‌توانستم با فرزندانم که برخی کلمات فارسی را نمی‌دانند انگلیسی صحبت کنم.

قاضی مقیسه: مظلوم نمایی نکنید/ جایگاهی که شما دارید بنده در منزل ندارم

قاضی مقیسه رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب گفت: مظلوم‌نمایی نکنید شما از متهمان واقعی پرونده هستید ادعا می‌کنید که امان‌نامه داده‌اند هرگز اینگونه نبوده است. شما اعضای باند اخلال‌گران در نظام اقتصادی هستید خودتان را فردی عادی جلوه ندهید.

رئیس دادگاه: شما بابک زنجانی را به سه وزیر معرفی کردید

رئیس دادگاه ادامه داد: شما بابک زنجانی را به‌عنوان فردی توانمند به وزیر سابق اقتصاد و دارایی دولت قبل، وزیر سابق صنعت و معدن و تجارت، وزیر سابق نفت و رئیس کل بانک مرکزی معرفی کردید.

قاضی مقیسه: آیا ما باید اموالمان را برای فروش به کسی که تابعیت خارجی دارد بدهیم؟

قاضی مقیسه افزود: نفت تحویل شخص شما می‌شد و شما نفت را مدتی به مالزی می‌ّبردید و بعد در امارات به فال می‌فروختید، تمام پول‌های نفت را گرفته‌اید بنابراین با صداقت بیان کنید که چه کرده‌اید؟ امان‌نامه آورده‌اید که در عسر و حرج و فشار بودید شما تابعیت انگلیسی دارید خانواده شما در خارج از کشور هستند این جای تأسف است که ما پول بیت‌المال را در اختیار شخصی می‌گذاریم که تابعیت خارجی دارد. آیا ما باید اموالمان را برای فروش به کسی که تابعیت خارجی دارد بدهیم؟

مهدی شمس: مصداق چوب دو سر طلا بی‌آبرو شده‌ام

در ادامه متهم ردیف دوم گفت: اولاً من با اجازه مقامات و بنا به دلایلی این کار را کردم که اگر صلاح بدانید بعداً به شما می‌گویم، نمونه بیاورید که بنده خیانتی کرده باشم به‌خاطر این موضوع بنده هم در خارج و هم در اینجا مصداق چوب دو سر طلا بی‌آبرو شده‌ام، در ارتباط با شش ماه گذشته هم در ابتدا از مسئولین امر تشکر کردم و گلایه‌ای ندارم.

قاضی مقیسه: علیه نظام تبلیغ نکنید

قاضی مقیسه گفت: در رابطه با دو سال پیش هم نظام جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گونه خلاف قانون و شرعی علیه شما متهمان نفتی صورت نداده است بنابراین علیه نظام تبلیغ نکنید. ما چکار کنیم که خانواده شما برای ملاقات نیامده‌اند؟

شمس در ادامه بیان داشت: بنده تحت فشار بودم.

رئیس دادگاه: جایگاه فرد متهم زندان است

رئیس دادگاه گفت: فردی که متهم است جایگاهش زندان است و غیر از آن کجا باید برود؟ چرا می‌گویید در فشار بودید؟ چه فشاری بوده است؟رئیس دادگاه تصریح کرد:‌قانون انفرادی را منع نکرده است و در پرونده اولیه که مربوط به اسرار نظام است اینگونه است و شما چند وکیل داشته‌اید.

آذرماه سال گذشته بود حکم اعدام بابک زنجانی متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی به جرم افساد فی الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی کشور از سوی دیوان عالی کشور تایید شد؛ اما حکم اعدام متهم ردیف دوم و سوم نقض و به شعبه هم عرض ارجاع داده شد.

رسیدگی به اتهامات متهم ردیف دوم و سوم پرونده فساد بزرگ نفتی که پیشتر در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و ازسوی قاضی صلواتی انجام می‌شد، صبح دیروز در شعبه هم عرض توسط قاضی مقیسه در دستور رسیدگی قرار گرفت و متهم ردیف دوم و سوم پرونده فساد بزرگ نفتی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برای رسیدگی به اتهاماتشان حضور یافتند و بقیه رسیدگی به امروز موکول شد.

خبر در حال تکمیل است.... برچسب ها: فساد نفتی ، بابک زنجانی ، همدستان ، دادگاه ، قاضی مقیسه ، شمس

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۶۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام حسن درویشیان در نشست شورای اداری استان تهران که با حضور وزیر کشور و استاندار تهران در محل تالار آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران برگزار شد با اشاره به ابلاغ اصول ۱۲گانه رئیس جمهور در پیشگیری و مبارزه با فساد، به تشریح گشت ارشاد مدیران پرداخت و گفت: شفافیت، جلوگیری از تعارض منافع، شایسته گزینی، تسهیل در انجام امور، شناسایی بسترها و گلوگاه های فساد و مبارزه قاطع با فساد مورد تاکید دولت مردمی است و برای اجرای آن با کسی تعارف نداریم.

وی افزود: برای جذب و تقویت مشارکت مردمی که مورد تاکید معظم رهبری در شعار امسال نیز قرار گرفته است، نیازمند تسهیل در مسیر سرمایه‌گذاری و راه اندازی کسب و کار بخش خصوصی هستیم. به طور مثال اقدام وزارت اقتصاد در حذف امضاهای طلایی در این دولت می‌تواند نمونه برجسته‌ای از این اقدام باشد و همه دستگاه‌های اجرایی هم در این مسیر هستند.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رییس‌جمهور در ادامه ضرورت نظارت در کشور را مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر بهترین قانون را داشته باشیم و بهترین برنامه را هم تدوین کنیم اما به نظارت آن‌طور که باید توجه نکنیم، قطعا با مشکل مواجه خواهیم بود. نظارت به معنی عدم اعتماد به مدیران نیست و معتقدم مدیران اجرایی کشور، سرمایه معنوی و پشتوانه نظام هستند. مهمترین راه صیانت از مدیر، نظارت و نگهداری اوست. بسیاری از مدیرانی که پرونده‌ای برای آنها در محاکم تشکیل شده، به دلیل عدم نظارت بر زیرمجموعه یا عدم اطلاع کافی از قوانین و آئین نامه ها دچار مشکل شده اند.

درویشیان با بیان اینکه در اصول ۱۲گانه ضدفساد آیت‌الله رئیسی، هیچ خط قرمزی نداریم، تصریح کرد: رئیس جمهور فرمودند نباید هیچ حدود و ملاحضه ای در برخورد با فساد باشد، پس بازرسی و نظارت در همه سطوح و همه زمان ها جاری است. البته رد نمی‌کنم که گاهی ممکن است مدیری تحت فشار سیاسی یا غیرسیاسی باشد اما موظف است از مسیر حق و قانون خارج نشود و از توصیه‌ها تاثیر نپذیرد؛ گشت ارشاد مدیران با جدیت و بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است

وی با ذکر تعبیر رهبری از مبارزه با فساد در دستگاه اجرایی، اظهار کرد: ایستادگی در برابر اژدهای هفت سر به فرموده رهبر معظم انقلاب، ممکن است باعث تبعاتی شود اما باید مقاومت کرد. ما هم پشتیبان چنین مدیرانی هستیم، به طور مثال مدیر منابع طبیعی یکی از شهرستان های شمالی به دلیل اجرای قانون با فشارهای افراد سیاسی و دستور مدیر استانی عزل شده بود، ولی به این نوع برکناری ورود کردیم و مدیر شجاع مذکور را به جایگاه قبلی در همان شهر بازگرداندیم. حتی اصرار مدیرکل استان مبنی بر ارتقای او را رد کردیم و گفتیم باید به همان اداره شهرستان برگردد تا همگان، جدیت دولت در حمایت از مبارزان با فساد را ببینند و درس عبرت شود.

نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امر مبارزه با فساد خطاب به مدیران اجرایی استان تهران، توجه آنها را به نامه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر معطوف کرد و گفت: حضرت که به رئوفیت و گذشت زبانزد بودند، فرمودند "مفسدان را نقره داغ و خادمان را حمایت و تشویق کن" این رویه نصب العین دولت خدمتگزار سیزدهم است.

درویشیان در بخش بعدی سخنرانی خود به مسائل اصلی و محوری استان تهران پرداخت و اظهار کرد: اجرای قانون هوای پاک در تهران حیاتی است و دستور ویژه رییس‌جمهور برای پیگیری هوای پاک، دغدغه ملی است و فقط استانداری مسوول آن نیست و همه دستگاه ها باید پای کار باشند.

حاشیه نشینی در کنار تقاضای فراوان برای سکونت موقت در مناطق خوش آب و هوای اطراف تهران و استان های همجوار شمالی و تفرج‌گاه‌های خصوصی باعث افزایش قیمت زمین و وقوع بزه‌های مختلف از جمله کلاهبرداری در معاملات و تغییر کاربری باغات و مزارع کشاورزی شده است، درویشیان با طرح این موارد، گفت: عدم توجه به حریم جاده و بستر رودخانه‌ها و تصرفات غیرقانونی باید متوقف و با جزای سنگین مواجه شود. اصلاح مرز تقسیمات کشوری و تعیین مرز شهرستان های تهران، ایمنی بازار تهران با قدمت تاریخی و اهمیت اقتصادی، و توجه به مقوله آموزش در ارتقا سلامت نظام اداری هم از دیگر سرفصل های مهم استان است که باید به آن اهتمام ورزید.

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور در پایان توصیه‌ای به مدیران استان تهران کرد و گفت: به اسناد بالادستی توجه کنید، آنها را مطالعه کنید. از جمله اصول یاری رسان به مدیران در موفقیت همین اصل مهم است. از نگاه بخشی و جزیی و آلوده به سیاست و برخورد حزبی دوری کنید. شما مکلف به اجرای سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری هستید و نباید تحت تاثیر جریانات سیاسی باشید.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • گشت ارشاد مدیران بدون اغماض در دولت مردمی اجرا شده است
  • کشف اخلال در نظام اقتصادی به ارزش ۵۰ میلیارد ریال در لرستان
  • کشف ۱۰۰ میلیارد اخلال در نظام اقتصادی زاهدان
  • کشف ۱۰۰ میلیارد اخلال در نظام اقتصادی در زاهدان
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • ماجرای قتل غزاله و اعدام آرمان؛ رابطه‌ای بی فرجام
  • هیئت منصفه دادگاه مطبوعات مدیرمسئول رویداد۲۴ را مجرم دانست
  • باند کلاهبرداری ۲۰۰۰ میلیاردی املاک در مازندران متلاشی شد
  • انهدام باند کلاهبرداری ۲ هزار میلیاردی در مازندران
  • ماجرای عجیب قتل حسین به دست «ع» گدا