Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام سید مهدی علیزاده موسوی، محقق و پژوهشگر حوزه جهان اسلام و رئیس موسسه بین المللی البیان در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فرهنگ وهنر خبرگزاری تقریب در مورد تاکید مقام معظم رهبری بر مسئله وحدت در حج امسال و همچنین شعار حج 98 اظهار داشت: یکی از اهداف و آرمانهای انقلاب مسئله وحدت است که در فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید شده است؛ ما خط واحدی را دنبال می‌کنیم که اصل تقریب و وحدت بین مسلمانان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: ما اصول مشترکی داریم و این اصول، اساسی ترین مبانی اعتقادی ما را تشکیل می دهند که می‌توانند، زمینه ساز ایجاد وحدت و انسجام میان مسلمانان باشند؛از دیرباز هم اندیشمندان اسلامی همچون سید جمال الدین اسد آبادی، شیخ محمد عبده و شیخ محمود شلتوت و ... به دنبال این واقعیت بودند.

محقق و پژوهشگر حوزه جهان اسلام ادامه داد: برخی از پدیده ها و مناسک است که میتوانند نقش اساسی و محوری در حوزه وحدت و تقریب بین مذاهب ایفا کنند، که در این زمینه میتوان به مناسک دسته جمعی از جمله نمازهای جماعت، جهاد، امر به معروف و نهی از منکرو ...اشاره کرد که همه این مباحث، حضور اجتماعی را می طلبد و ایجاد همگرایی و تقریب بین مسلمین جهان را همراه دارد و شاید بتوان گفت که مهم ترین و بارزترین جلوه تقریب، حج است.

وی با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: شاهد هستیم که متأسفانه امروز مسلمانان در گوشه و کنار جهان درگیر مشکلات عدیده درونی، از جمله مشکلات نژادی، مذهبی، قومی و زبانی هستند که به نوعی موجب تشتت و اختلاف بین جوامع اسلامی شده است و گاهی اختلافات جزئی در میان فرقه های مذهبی، موجب شدید ترین برخورد ها شده است.

علیزاده موسوی ادامه داد: اما در مراسم حج، شاهد هستیم کسانی که گاهی به شدت باهم دشمن بوده اند، هنگامی که در مکه و مدینه حاضر می شوند و در کنارهم به منا می روند و آیین حج را به جا می آورند، تمام این اختلافات کنار گذاشته می شود و به نوعی ما شاهد یک وحدت هستیم.

محقق و پژوهشگر حوزه جهان اسلام تصریح کرد: معنای ساده توحید این است که انسان، به یگانگی خدا شهادت می دهد؛ جلوه اصلی این معنای ساده و روشن توحید، در مراسم حج خود را نشان می دهد و در حقیقت، همین معنای ساده و روشن موجب می شود که مسلمانان در کنار هم جمع شوند، مشکلات و اختلافات خود را کنار بگذارند.

علیزاده موسوی افزود: ما در یک نقطه محوری مشترک هستیم و آن توحید است که اگر به بقیه اعمال ما غیر از حج نیز تسری پیدا کند، در حقیقت جامعه اسلامی را کامل می کند؛مرحوم شهید مطهری در این زمینه می‌فرماید، تعداد مسلمانان آنقدر زیاد است که اگر هر مسلمانی یک سنگ کوچکی در جایی بیندازد، این سنگ‌ها تبدیل به یک کوه می‌شود. 

محقق و پژوهشگر حوزه جهان اسلام گفت: بنا به گفته مقام معظم رهبری اگر حج را یک مسئله عبادی شخصی صرف ببینیم و توجهی به بعد اجتماعی آن نکنیم، اثرات حج از بین خواهد رفت؛ اگر حج یک مسئله شخصی بود خداوند فرمان می داد که در طول سال انجام شود؛ اما چرا برای اعمال حج تأکید بر ایام خاصی شده و اگر غیر از این روز باشد، حج باطل است؟ چون ابعاد دیگر به جز بعد شخصی را همپوشانی می کند که مسلمین باید به آن توجه کنند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: تأکید مقام معظم رهبری در مسئله حج هم بر این است که دشمنان خود را بشناسید و آگاه باشید که چه کسانی میخواهند شما را از دینتان خارج و وضعیت شما را دگرگون کنند، تمام این شرایط در زمانی به وجود می آید که همه مسلمانان همانند یک مجموعه واحد در کنار هم اتحاد و همدلی داشته باشند؛ حج از سیاست جدا نیست، بلکه به سیاست و اجتماع گره خورده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۳۵۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری مهر، تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع با هدف توسعه فرهنگ خیر و احسان و استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی در حوزه نیکوکاری، در مراسمی با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد و حجت الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امضا شد.

حجت الاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این مراسم ضمن قدردانی از کسانی که زمینه همکاری مجمع جهانی تقریب و کمیته امداد امام خمینی (ره) را فراهم آوردند، گفت: اگر در کار خیر ابتکار عمل داشته باشیم، می‌توانیم به پیشرفت‌هایی برسیم.

وی افزود: ما باید بستری را طراحی و فراهم کنیم که برای اقشار جامعه قابل اعتماد باشد.مجمع جهانی تقریب اولین اقدامی را که در این راستا انجام داد، طراحی سامانه «آی محسن» بود. این سامانه جهت کمک به محرومین جهان اسلام است تا همگان بتوانند به واسطه آن کمک‌رسانی کنند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تصریح کرد: در این سامانه پویش هایی برگزار می‌شود و سقف نیازها بررسی می‌گردد و ما بسترهای مناسب را برای کمک رسانی فراهم می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ظرفیت‌های بسیاری در جهان اسلام برای کمک رسانی به محرومین جامعه داریم و بخشی از این ظرفیت‌ها در کشور ما وجود دارد.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی اظهار کرد: مردمان کشورهای دیگر می‌دانند که سردمدارانشان ممکن است طرفدار آمریکا باشند و کمک‌هایشان به دست مردم غزه نرسد، اما از طرفی می‌خواهند که به مردم غزه کمک کنند. ما می‌توانیم تدابیری بیاندیشیم و شبکه‌ای را که در جهان اسلام در اختیار داریم را به هم پیوند بزنیم.

حجت الاسلام شهریاری تصریح کرد: باید فرهنگ سازی کنیم که محروم، محروم است و فرقی نمی‌کند ایرانی و یا از هر کشور دیگری باشد.افراد زیادی هستند که به برخی از پویشها علاقه بسیاری دارند و می‌توانند در این مسیر به ما کمک کنند.

سیدمرتضی بختیاری، رییس کمیته امداد در این مراسم با اشاره به سابقه همکاری دو نهاد در حوزه ترویج فرهنگ احسان و انفاق، گفت: کمیته امداد به عنوان یادگار حضرت امام (ره) و یکی از بزرگترین نهادهای خیریه در سطح جهان، توجه ویژه‌ای به استفاده از ظرفیت‌های برون‌مرزی به ویژه ایرانیان خارج از کشور داشته است.

وی با تاکید بر تجربیات موفق کمیته امداد در حوزه بین‌المللی، اظهار کرد: یکی از موضوعات اصلی در این حوزه، توجه به ظرفیت‌های عظیم امت بزرگ اسلامی در زمینه خیر و احسان است.

بختیاری خاطرنشان کرد: کمیته امداد در برخی کشورهای منطقه که در چارچوب تفاهم‌نامه دولت‌ها عمل کرده است، در خصوص تبادل تجربیات به ویژه در توانمندسازی و حرفه‌آموزی، عملکرد موفقی داشته و زمینه اشتغال بسیاری را فراهم کرده است.

رییس کمیته امداد با اشاره به ظرفیت‌های عظیم مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برای ترویج فرهنگ احسان و انفاق در داخل و خارج از کشور، تصریح کرد: امکانات دو مجموعه کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی باید در عرصه فعالیت‌های انسان‌دوستانه، تجمیع شود.

وی با تاکید بر ضرورت استفاده از فرصت‌های مشترک در قالب همایش‌ها، سمینارهای علمی و پژوهشی و نمایشگاه‌های فرهنگی، اضافه کرد: کمیته امداد آمادگی دارد دوره‌های انتقال و تبادل تجربیات را برای مخاطبان و جامعه هدف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی برگزار نماید.

بختیاری بر نقش نخبگان علمی، فرهنگی، احتماعی و خیران حقیقی و حقوقی برای راه‌اندازی مراکز رشد نوآوری و فناوری تاکید کرد و گفت: این موضوع در تفاهمنامه با مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش‌بینی شده و امیدواریم هسته‌های خیر و احسان در داخل و خارج از کشور تشکیل شود.

رییس کمیته امداد ادامه داد: شناسایی و ایجاد ارتباط میان خیریه‌ها، خیران و ایرانیان فعال، مرتبط و مقیم خارج از کشور در راستای حمایت از نیازمندان از دیگر مواردی است که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

وی تسهیل انجام فعالیت‌های خیریه‌ای در خارج از کشور را ضروری دانست و افزود: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ظرفیت‌های خوبی در زمینه شناسایی و معرفی خیریه‌های فعال به منظور تبادل تجربیات دارد که در این تفاهم‌نامه مورد توجه قرار گرفته است.

کد خبر 6092798 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • دیدار مؤسس جمعیت آموزش و فرهنگ مقدونیه با دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
  • (ویدیو) تعریف متفاوت محسن هاشمی از فائزه، مهدی و میرحسین موسوی
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • دیدار شیخ الازهر و رئیس جمهور بوسنی و تاکید بر اتحاد مسلمانان
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب